Operatie op een foetus

The-Hand-of-Hope-72dpi

“Hand of hope” Operatie Foetus

Lees dit a.u.b. eerst voor de foto te bekijken, het is zeker de moeite waard. Nog nooit gezien! (>> cliquez pour franícaises)

Als een krant deze foto niet gepubliceerd zou hebben, was hij je nooit onder ogen gekomen.
Dit is de foto van een ongeboren baby in de 21ste week. Samuel Alexander Armas, die geopereerd werd door de chirurg Joseph Bruner.
Bij de baby was een open ruggetje geconstateerd, maar zou een operatie buiten de baarmoeder nooit overleven.
Zijn moeder, Julie Armas is een kraamverpleegkundige had gehoord van de opzienbare prestaties van dr. Bruner. In het UMC in Nashville voert hij operaties uit op baby’s in de baarmoeder. Gedurende deze operatie haalt hij de baarmoeder met een keizersnee uit de buik en maakt een kleine snede om de baby te kunnen opereren.
Toen hij de operatie beí‚indigde, kwam het kleine, maar volmaakte handje van de kleine uit de incisie en greep de vinger van de chirurg stevig vast.

Dit was het meest emotionele moment in het leven van dr. Bruner, hij was voor even niet in staat om zich te verroeren. (volgens de krant, lees hieronder wat dr Bruner werkelijk zei)
De fotograaf heeft deze gebeurtenis perfect op de gevoelige plaat kunnen vastleggen en de krant noemde het ‘de hand van Hoop’ als het ware een bedankje voor het redden van zijn jonge leventje.

Zijn moeder kan de foto niet met droge ogen aanschouwen en zegt: een zwangerschap is geen kwestie van gehandicapt of ziek, maar het gaat om een mens.
Samuel kwam perfect gezond ter wereld, de operatie slaagde voor 100%.

Bekijk nu de foto van de operatie van de foetus, is het niet ongelooflijk!

Dear Mr. Sintenie,
Thank you very much for your email.
Please do share the picture on your blog. ξI have attached a file of the picture for you and it has my web site address included.
Blessings,
Michael Clancy

 

Operatie op de foetus The Hand of Hope

fotobron: Micheal Clancy aug 1999

Meer verhalen en bijzonderheden? volg ons op www.facebook.com/BabyLijst

Het verhaal achter de operatie foto

De foto werd genomen tijdens een medische procedure om de spina bifida laesie van een 21-weken oude foetus in de baarmoeder op te lossen. De operatie werd uitgevoerd door een chirurgisch team aan de Vanderbilt University in Nashville. Het team had dr. Joseph Bruner en Dr Noel Tulipan, heeft een techniek voor het corrigeren van bepaalde foetale problemen in het midden van de zwangerschap ontwikkeld. De procedure was het tijdelijk openen van de baarmoeder, het aftappen van het vruchtwater, gedeeltelijk onttrekken en uitvoeren van een operatie op het kleine foetus en het terugzetten van de foetus in de baarmoeder terug in de moeder. De fotograaf heeft hier een boek over geschreven ” hand of hope” >>bekijk het boek…

Meer verhalen en bijzonderheden? volg ons op www.facebook.com/BabyLijst

Wat zei chirurg Dr. Bruner over deze “urban legend”

De chirurg, Dr Bruner, legde later uit over een aantal van de overdreven en valse claims over de foto:
Het is uitgegroeid tot een urban legend“, zegt Bruner, de Vanderbilt University chirurg die de spina bifida laesie had vastgesteld op Samuel. “Veel mensen twijfelen of dit echt is of niet.
Een persoon zei dat de foto werd beoordeeld door een team van medische experts en zij hadden vastgesteld dat het een hoax” zegt Bruner met een lach.
“Mensen willen weten hoe de foto tot stand kwam.  Sommige tegenstanders van abortus beweren dat de baby z’n hand uitstak door de baarmoeder heen en mijn hand pakte.

“Niet waar” zegt Bruner.

Samuel en zijn moeder, Julie, waren onder narcose en kon zich niet bewegen.

De baby kon niet uitreiken” zegt Bruner. “De baby werd verdoofd. De baby was zich niet bewust van wat er gaande was.

Kort gezegd, de operatie is echt, de foto ook, het verhaal is mooier gemaakt.

Samuel Armas

Alex en Julie Armas ontdekte voor het eerst dat hun baby een open ruggetje had tijdens een echo 14 weken na de conceptie. De Armases kwamen de Vanderbilt procedure tegen terwijl het onderzoeken van hun mogelijkheden online gepubliceerd was.

Dit was het chirurgisch team 54e operatie op een foetus nog in de baarmoeder. Tijdens de operatie had Dr Joseph Bruner de baarmoeder geopend en Dr Tulipan de operatie succesvol verricht en de effecten van de opening in de wervelkolom Samuel’s veroorzaakt door de spina bifida.

> Lees meer op fox over hoe het nu gaat: foxnews en wikipedia

> Foto’s van de fotograaf met Samuel (op de foto 12 jaar) >> bekijk ze hier…

House heeft 11 jaar na deze wonderbaarlijke operatie een aflevering hieraan besteed. (en zie dat de foto echt anders is)

Meer verhalen en bijzonderheden? volg ons opξwww.facebook.com/BabyLijstξ

Operaties in Europa

In België‚ zijn ze pas in juli 2012 begonnen met deze ingreep. >>Meer info…

Wil je alles zien over het onstaan, de groei in de buik en de geboorte?

Deze film vonden we heel erg mooi! We hebben hem zeker 7 keer bekeken bij voor en na de geboorte van onze kinderen. En we hebben hem ook cadeau gedaan aan een aantal vrienden die in verwachting waren.

Op de site kan je ook een preview zien:

>> bekijk hier de trailer..